Zevende wedstrijd op warme zomeravond

Negen deelnemers vissen voor een betere score.

Na een paar dagen met tropische temperaturen kwamen deze donderdagavond elf deelnemers naar de loting voor de zevende wedstrijd van de zomeravondcompetitie. Twee vissers besloten al vrij snel na de start van deze wedstrijd af te haken, de één vanwege het verspelen van meerdere snoeren en de ander omdat hij helemaal niet uit de voeten kon op zijn stek. Verkassen naar een betere stek met minder waterplanten in het water had een goede optie geweest, er waren genoeg stekken over. Overleg met de wedstrijdleiding is altijd zinvol, jammer dat dit niet of te laat gedaan is vanavond.

                                
                                Genoeg belangstelling op deze warme zomeravond op de Vissteeg.
 

Tijdens het ophalen van de steknummers vernemen we dat er in het begin van de wedstrijd al goed gevangen is op een aantal plaatsen, Ad Manders had zelfs al een drietal vissen moeten scheppen, een veelbelovend begin van deze wedstrijd dus. Grotere vis, zoals zeelt en brasem, lieten zich niet of nauwelijks zien vanavond. Alleen op de stek van Daan Kerstens waren de aasbellen van die grotere vis wel duidelijk waarneembaar. Jammer genoeg wist Daan geen aanbeten van die vis te verzilveren, ondanks zijn aanpassing van de onderlijn op aanraden van zijn vader.

Er moest vanavond dus wederom gepeuterd worden om zoveel mogelijk vis in het leefnet te krijgen. Met veel vis, ook al is die klein van formaat, kan je immers een goede score neerzetten. En met een goede score kon vanavond een mindere uitslag van een voorgaande wedstrijd weggevist worden. Voor de einduitslag van de competitie zijn immers de vijf beste resultaten doorslaggevend.

                                
                                Dit keer was de visparaplu als parasol een uitkomst tegen de felle zon.

Net als in de voorgaande bijeenkomsten liepen de vangsten in de tweede helft van de wedstrijd een stuk terug. Maar met een mooie warme zomeravond en veel gezelligheid waar het bezoek bleef hangen, werd de wedstrijd uitgevist. Iets over negenen blies wedstrijdleider Wiel van der Ven de wedstrijd af. Volgens de berichten was er een hoop vis te tellen, ook al was er maar met negen man gevist. Die negen vissers brachten het inderdaad tot een monsterscore van maar liefst 293 stuks!  

Ondanks het hoogste gewicht eindigde Ad Manders als vierde vanavond. Op aantal werd hij ruim voorbij gestreefd. Eric van der Zanden en Peter Roijendijk bleken vanavond de beste papieren te hebben, zij deelden de eerste plaats. Vooral Peter bleek ook heel goed te kunnen Multi-tasken, zoals dat zo mooi heet. Hij had het zowel druk met vangen als wel met het onderhouden van zijn bezoekers. Hij genoot voor iedereen hoorbaar van deze avond. Met plezier samen aan de waterkant zitten is ook een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten.

Volgende week vissen we de laatste wedstrijd en sluiten we deze competitie af bij Ada met de prijsuitreiking. In onderling overleg is besloten voor deze laatste bijeenkomst uit te wijken naar het Kanaal, volgens de laatste berichten is er gemaaid en kunnen we er met zijn allen zitten.

De wedstrijdcommissie.
 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Peter Selten      --     --        
Felix de Man    514    43         5        4      9        5
Eric van der Zanden    750    48         2        2      4        1
Wim van de Poll      --     --        
Peter Heesakkers    297    12         8        8     16        8
Nico Cornelissen      0     0        11       11     22       11
Daan Kerstens    213    10         9        9     18        9
Johnny Cornelissen    408    15         7        7     14        7
Peter Roijendijk    728    51         3        1      4        1
Wiel van der Ven    577    48         4        2      6        3
Edwin Kerstens    470    35         6        5     11        6
Tonny van Kuppenveld      0     0        11       11     22       11
Marcel de Hoog      --     --        
Ad Manders   1078    31         1        6      7        4
Bert van Wees      --     --