Zomeravondcompetitie gaat verder op de Bus

Weinig vis, maar veel gezelligheid.

Voor de vierde wedstrijd van de zomeravondcompetitie kwamen we vanavond weer bijeen bij visvijver de Bus voor de loting. In eerste instantie met 13 deelnemers, maar op het nippertje, met twee laatkomers, was het toch weer volle bak op het wedstrijdparcours. Dat was uitgezet vanaf de minder-valide steiger rechts tot het begin van de lange kant op het rechter gedeelte van de Bus.

                                
                                De loting vond, zoals gewoonlijk, plaats in de schuilhut.

Op deze mooie donderdagavond werden direct na de loting van de steknummers de plaatsen opgebouwd. Men had er zin in, want in no-time was iedereen klaar om te beginnen. De eerste wedstrijdbezoekers waren inmiddels ook al gearriveerd, wat wedstrijdleider Wiel van der Ven betreft was het de hoogste tijd om de wedstrijd van start te laten gaan.

Hier en daar werd al vrij snel het eerste visje gevangen, een goede start zou je denken. Niets was minder waar: het was vanavond niet makkelijk om de vis echt aan het azen te krijgen. Bij de meeste deelnemers bleef het zelfs lange tijd te rustig voor er een eerste aanbeet kwam. Zes van de vijftien vissers lukte het uiteindelijk zelfs niet van de nul af te komen. Bij Felix de Man en Wiel van der Ven was het wel heel spannend op de stek. Meerdere keren verscheen er een flinke hoeveelheid aasbelletjes aan de oppervlakte, net naast de dobber. Bij Wiel kwam het na lange tijd uiteindelijk tot een aanbeet. Helaas ging de (grote) vis in één trek door zijn lijn heen, daar was geen houden aan. Gelukkig had Wiel al vis in zijn leefnet, met zijn vangst wist hij de wedstrijd te winnen, tweede werd Nol Bergmans met een gelijk aantal maar iets minder gewicht. Ad Manders en Piet van Sambeek bleken beiden hetzelfde aantal en gewicht te hebben gescoord, ze eindigden op een gedeelde derde plaats. 

                                
                                Altijd weer spannend die aasbelletjes rondom je dobber…..

Al met al was het vanavond een wedstrijd met slechte vangsten. De meeste deelnemers hadden het prettiger gevonden als er wat meer actie in het water was geweest. De actie van vanavond zat hem voornamelijk in de plezier onderling en de gezelligheid, meegebracht door de bezoekers aan de wedstrijd. De score van vanavond: 20 vissen met een totaalgewicht van 1399 gram door 9 vissers samen. Een mager resultaat.

Na het wegen en tellen van de vangsten kwam de wedstrijdgroep nog even bijeen in de schuilhut. Er is afgesproken om de volgende keren de stekken wat meer op het linker gedeelte van de Bus uit te zetten. De lange rechtse kant gaan we niet meer gebruiken voor de wedstrijd, hier is niet of nauwelijks een visje te vangen. Loot je zo’n stek, dan sta je eigenlijk bij voorbaat op achterstand.

Wie weet levert deze afspraak een beter wedstrijdresultaat op voor iedereen, we gaan er in elk geval voor!

De wedstrijdcommissie.


Foto's van vanavond staan hier.