Zomeravondcompetitie met verrassend slot

Laatste wedstrijd blijft belangrijk om te vissen.

Gisteravond stond de laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie op het programma. Dit jaar hebben we maar zeven wedstrijden gevist, waarvan er vijf meetellen voor de eindscore. Voor twee vissers was deze laatste wedstrijd de vijfde die ze nodig hadden om mee te kunnen dingen naar de prijzen. De meesten van de andere deelnemers konden een slecht resultaat uit een voorgaande wedstrijd verbeteren.

                                
                                We gaan deze laatste wedstrijd van start op een mooie zomeravond.

Als uitgangspunt voor deze wedstrijd zou het voornamelijk gaan om de derde plaats op de ranglijst. Bij een tussenstand van vissers met vijf geviste wedstrijden namelijk, stond Piet van Sambeek op die derde plaats, kort gevolgd door Ad Manders op de vierde met een verschil van slechts 2 punten. Dat had dus heel spannend hebben kunnen worden, ware het niet dat beide vissers vanavond verstek lieten gaan….

We gingen gisteravond met elf deelnemers de laatste wedstrijd in en zaten vanaf de doorgang links van de schuilhut op het linker gedeelte van de Bus. Het was een heerlijke avond met een goede temperatuur en weinig tot geen wind. Vanaf het startsein werd er al snel hier en daar een visje gevangen, maar echt storm liep het niet. Op een paar stekken was grotere vis duidelijk zichtbaar aan het azen, dus dat beloofde nog wat.
Bij Geert van den Berg was het als eerste raak, de vis was echter niet te houden en ging in één trek door zijn lijn heen. Marcel de Hoog op stek 1 verspeelde kort daarop een zeelt en vervolgens zijn onderlijn die in de lelies terecht gekomen was. Hoog tijd om met dikkere onderlijnen aan de slag te gaan. Bij koploper Wiel van der Ven liep het voor het eerst in deze competitie helemaal niet. Maar zoals bekend kon Wiel wel wat lijden, hij was toch niet meer in te halen met vier enen en één twee als score.

                                
                                Telkens als Wiel aan wilde aanslaan was de beet er al weer af.

De wedstrijd kreeg steeds meer een saai verloop, er werd vrijwel niets meer gevangen. Alleen Marcel de Hoog zijn geduld werd beloond. De aasbelletjes kwamen steeds bij zijn dobber naar boven. Uiteindelijk was het een flinke brasem die het aas pakte. Na een mooie dril wist Marcel zijn vangst in het leefnet te krijgen. Kort voor het eindsignaal kreeg Wiel dan toch nog zijn eerste serieuze aanbeet. Helaas was het niet waar hij op hoopte: het was vrijwel zeker een paling en ja die tellen niet mee. Gelukkig brak de lijn ter hoogte van de haak. Wiel ging maar inpakken.

                                
                                Marcel de Hoog in actie met de gehaakte brasem.

Met het wegen en tellen van de vangsten kwamen we uit op 49 stuks met een gezamenlijk gewicht van 4906 gram. Terwijl Wiel van der Ven alles uitrekende op papier, voerde Wim van de Poll de vangstgegevens van deze laatste wedstrijd nog even in op de laptop. Zijn programma gaf vrij snel de uitslag van de competitie weer. Peter Roijendijk bleek vanavond met zijn vijfde wedstrijd goed gescoord te hebben. Met de 3 punten van deze avond erbij, wist hij als derde in het klassement te eindigen met 23 punten. Een complete verrassing dus, ook voor Peter zelf.

Nol Bergmans liep nog vier punten in op koploper Wiel van der Ven en eindigde als tweede met 10 wedstrijdpunten.
Deze zomeravondcompetitie werd gewonnen door Wiel van der Ven met 6 punten.

                                
                                Wiel van der Ven ontvangt de wisselbeker uit handen van Wim van de Poll.

We kijken terug op een competitie met meer deelnemers en redelijke vangsten. Het is goed geweest om samen te besluiten de valse start van de twee wedstrijden zonder vis, om te buigen naar een echte competitie door twee extra wedstrijdavonden toe te voegen.

Tot volgend jaar maar weer.

De wedstrijdcommissie.
 

Een overzicht van deze competitie vind je hier.