Zomeravondcompetitie start met veel wind

Deelnemers hebben het voornamelijk koud.

Gisteravond is de eerste wedstrijd van 2018 gevist, dit keer beten de deelnemers aan de zomeravondcompetitie het spits af. Voor deze eerste wedstrijd kwamen veertien vissers naar de loting. Er staan nog eens zes man op de lijst, die er deze avond om verschillende redenen nog niet bij kunnen zijn. Het belooft dus echt volle bak te worden bij de komende wedstrijdavonden.

Met het mooie weer van de afgelopen weken was niet iedereen erop bedacht dat het ook wel eens koud kon zijn aan de waterkant. Gelukkig had Peter Roijendijk nog een ‘doorvisjas’ in zijn bus liggen. Een stevige wind vanuit het noorden zorgde ervoor dat het niet echt aangenaam was om een paar uur stil te zitten. In het zonnetje op de rechterkant van de Bus was het nog wel te doen.

                                
                                Met een koude wind in de rug is een grote paraplu een uitkomst.
 

Met deze competitie zijn twee experimenten van start gegaan. In de laatste jaarvergadering is afgesproken dat we dit jaar, bij wijze van proef, alleen nog op gewicht vissen. Daarnaast hebben we bij deze wedstrijden met de vaste stok, een uitzondering gemaakt voor Donny van Koolwijk. Voor hem is het niet mogelijk om met zo’n lange vaste hengel een hele wedstrijd vol te houden. Donny kan meevissen met een kleine werphengel met op de molen 13 meter lijn, waarmee hij kan voldoen aan het wedstrijdreglement. Op deze manier vissen ging Donny goed af, jammer dat de vis niet wilde bijten.

Op zo’n eerste wedstrijdavond valt het meteen op dat iedereen enthousiast is om, na een lange winterstop, weer samen een wedstrijd te vissen. De gezelligheid onderling was er van meet af aan. Vrij snel na het beginsignaal werd er hier en daar een eerste visje gevangen. Vissen op gewicht betekent wel dat je veel moet vangen als je alleen kleine vis op je stek hebt. Zeker als iemand grotere vis weet te vangen sta je snel op achterstand, maar dat gebeurde vanavond niet. Helaas was er niet veel activiteit in het water te bespeuren, mede door de wind was het op de meeste stekken moeilijk de vis op te zoeken.

Negen deelnemers slaagden er desondanks in om toch wat ter weging aan te bieden aan het eind van de wedstrijd. Door de geringe aantallen lagen de gemeten gewichten dicht bij elkaar. Edwin Kerstens was de enige deelnemer die wel de nodige visjes in zijn leefnet had, hij won met 368 gram overtuigend deze eerste wedstrijd. Bert van Wees werd met 292 gram tweede.

De volgende wedstrijd vissen we op de Raam in Grave. Er worden ook voorbereidingen getroffen om uit te kunnen wijken naar de Raam achter de Bus. Deze is afgelopen najaar helemaal opgeschoond, alleen moeten er nog stekken gemaakt worden. Iedere week overleggen de deelnemers waar er de volgende keer gevist gaat worden.

Tot volgende week.

De Wedstrijdcommissie.