Zomeravondwedstrijd onder de visparaplu

In de eerste helft wordt de meeste vis gevangen.

In de aanloop naar de wedstrijd van vanavond kwam het voorspelde onweer steeds dichterbij. De dertien wedstrijdvissers zaten op de linkerkant van de Bus vanaf het bankje op de punt. Iedereen zat al onder de visparaplu voordat de eerste druppels regen neervielen. Het regende wel een tijdje, maar gelukkig nog zonder bliksem en donderslagen. Volgens de weerapp op de telefoons zou het echte onweer pas losbarsten tegen het einde van de wedstrijd of net erna. Geen zorgen nog dus.

                                
                                Onder de visparaplu kon de wedstrijd gewoon doorgaan, de regen viel mee.

De meeste deelnemers hadden een veld met lelies voor hun stek, de ideale plek om vis te vangen. Slechts twee vissers wisten daar echt hun voordeel mee te doen. Wiel van der Ven en Geert van den Berg zaten naast elkaar en visten tegen hetzelfde lelieveld aan. Wiel wist de vis goed op zijn stek te houden en bleef goed vangen, Geert moest daar veel meer moeite voor doen maar scoorde uiteindelijk ook goed.

Opvallend bij deze wedstrijd was dat de vangsten voornamelijk in het eerste uur plaatsvonden, tijdens de regenbui. Daarnaast viel het op dat er grotere voorns gevangen werden dan in eerdere wedstrijden. Op twee vissers na kwam iedereen van de nul af, het bleef echter wel moeilijk om de vis aan het azen te krijgen en te houden. Rond acht uur werd het droog en konden de paraplu’s aan de kant, dat maakte het ingooien ook wat makkelijker. Helaas viel het bij de meeste deelnemers helemaal stil. Het enige wat restte, was een mooie regenboog om naar te kijken…..

                                
                                Altijd weer een mooi verschijnsel zo’n regenboog.

Het gerommel in de verte liet ons weten dat het onweer toch echt in aantocht was. We hebben de wedstrijd helemaal uit kunnen vissen. Het opruimen en het wegen en tellen van de vangsten werd deze keer gecombineerd, we hielden bij iedere stek even halt met onze kruiwagens. Op het moment dat het onweer echt losbarstte, zat iedereen al lang en breed in de auto naar huis.

Elf vissers hebben hun vangsten ter weging aan kunnen bieden: er zijn vanavond 58 vissen gevangen met een totaalgewicht van 2637 gram. Wiel van der Ven won deze wedstrijd overtuigend met 519 gram en 22 vissen. Geert van den Berg werd tweede, Nol Bergmans en Marcel de Hoog deelden vanavond de derde plaats.

Nog één wedstrijd te gaan, dan zit deze competitie er weer op. Twee vissers moeten volgende week nog hun benodigde vijfde wedstrijd vissen om mee te kunnen dingen in de eindstand. Elf deelnemers kunnen die avond nog een minder gescoorde wedstrijd verbeteren.

Tot volgende week.

De wedstrijdcommissie.


Meer foto's staan hier.