Najaarswedstrijd in de schaduw

Voornamelijk kleine vis in de vangsten.

De weersvooruitzichten waren positief voor deze tweede wedstrijdochtend van de Najaarscompetitie: we zouden het zeer waarschijnlijk tot einde wedstrijd droog houden. Die voorspelling kwam in ieder geval uit. Op de leefnetten na kwam alles weer droog in de auto, voordat  we in een stevige regenbui weer naar huis reden.

Voor deze tweede najaarswedstrijd kwamen dertien deelnemers naar de loting. Met een mooie zonsopkomst bouwden we onze stekken op en gingen na het beginsignaal vol goede moed de wedstrijd in. In deze tijd van het jaar staat de zon een stuk lager en door de hoge bomen duurde het lang voordat we daarvan konden profiteren. Op de meeste stekken bleef het dan ook best fris en was een warmtepak dus geen overbodige luxe. Vanaf volgende keer toch maar aantrekken dus.

                                    
                                    In de schaduw van de hoge bomen was het best wel fris.
 

Ondanks de betere weersomstandigheden vergeleken met de regen en wind van vorige week, was de vis niet of nauwelijks tot azen te brengen. Het leek er zelfs op dat de vis er op de meeste stekken helemaal niet zat. Alleen op de laatste twee plaatsen bij de brug liep het wel goed. Het was wel voornamelijk kleine vis die daar gevangen werd. Slechts hier en daar werd een voorn van formaat gevangen. Ook deze wedstrijd moesten we het doen zonder brasem, die op dit viswater toch in grote aantallen zit.

Op de laatste stek bij de brug zat ook deze keer Edwin Kerstens. Wat betreft aantallen zat hij vanaf begin af aan goed in de wedstrijd, nu maar hopen dat het uiteindelijke gewicht bij het wegen ook voldoende zou zijn voor een goede score. Edwin had al snel door dat de grotere vis het vandaag af zou laten weten en ging steeds scherper vissen op het kleinere spul. Hij slaagde daar heel goed in.

                                    
                                    Edwin Kerstens viste scherp onder het kantje.

Vanmorgen was er even discussie over de eerste stek bij het bootje, hier zou je altijd goed vangen. Degene die deze stek loot zit altijd het beste kwa wedstrijdresultaat, zo dacht men. Vandaag had Greggy Royendijk deze plaats geloot. Hij moest er echter alles aan doen om tot vangen te komen. Geen jagende snoek dit keer op die plek die het vissen kon verstoren, het was gewoon taai om aan de vis te komen. Door het betere formaat voorn wist Greggy de wedstrijd nog enigszins goed te maken.

Jagende snoek viel dit keer onder andere Wim Kerstens ten deel. Gelukkig gebeurde het vrij vroeg in de wedstrijd dat een snoek vol het aas greep. Geen partij voor het lichte snoer waarmee gevist wordt in deze vaste stokwedstrijden. Na opnieuw opgetuigd te hebben beleefde Wim alsnog een mooie wedstrijd.

                                    
                                    Na de snoek kon Wim Kerstens de wedstrijd ontspannen uitvissen.

We hebben vandaag helaas geen stijgende lijn in de vangsten gekregen ten opzichte van vorige week, we kwamen gezamenlijk uit op 176 stuks met een gewicht van 5317g. Ondanks de taaie wedstrijd en het kleine spul toch nog een mooi resultaat. Meest positieve is natuurlijk dat iedereen weer vis ter weging kon aanbieden. Met een behoorlijke uitschieter, zowel in gewicht als aantal, wist Edwin Kerstens vandaag deze wedstrijd zeer overtuigend te winnen. De dagprijs was dan ook zeker verdiend!

Graag tot volgende week zondag.

De Wedstrijdcommissie.

 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt gew. Punt stuks Totaal Wedstrijdpunten
Peter Roijendijk 239 6 12 11 23 12
Ad Manders 341 10 9 6 15 7
Geert Cremers 474 7 6 10 16 9
Wim Kerstens 514 18 4 3 7 4
Wiel Kuypers 288 5 10 12 22 11
Wiel van der Ven 481 10 5 6 11 5
Peter Heesakkers 359 8 7 9 16 9
Koos van Overdijk 346 10 8 6 14 6
Felix de Man 190 4 13 13 26 13
Peter Selten 284 13 11 4 15 7
Marcel de Hoog 537 20 3 2 5 2
Edwin Kerstens 874 51 1 1 2 1
Greggy Royendijk 590 13 2 4 6 3