Tropisch slot zomeravondcompetitie

Naderend onweer verkort de laatste wedstrijd.

Gisteravond kwamen dertien vissers na een broeierig hete dag bijeen op de Bus voor de laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie. Rond de 30 graden, geen zuchtje wind en een dalende avondzon zorgden voor een snikhete avond aan het water. De deelnemers op de stekken waar nog de zon op stond, hadden een visparaplu opgezet tegen die zon. Het zweet gutste menigeen van het hoofd, en waar niet, je moet er wat voor over hebben om op zo’n avond als deze een wedstrijd te vissen.

                                                   
                                                   Een visparaplu tegen de zon op een snikhete avond.

Het bleef lange tijd erg stil op het water, er was geen enkele activiteit. Er werd al vrij snel geroepen dat het wel eens voor iedereen een nul op de scorelijst van vanavond zou kunnen opleveren. Gelukkig gebeurde dat niet helemaal, een avond zonder vis voor iedereen zou toch wel heel triest zijn, zeker met zoveel ervaren vissers. Uiteindelijk wisten 5 van de 13 deelnemers vis in het leefnet te krijgen.

Peter Heesakkers had blijkbaar de beste stek geloot, naar verluidt vist hij hier regelmatig en hij wist dan ook precies hoe hij het hier kon aanpakken. De eerste vis die aanbeet was een beste en niet te houden. Vrijwel zeker een karper die na de aanbeet in één trek het diepere gedeelte in dook. Weg onderlijn. De tactiek was dan ook de kleinere vis op te sporen en te verleiden tot een aanbeet. Peter bleek daar zeer succesvol in te zijn. Met negen stuks en 213 gram op de weegklok werd hij overtuigend winnaar van deze laatste wedstrijd. Belangrijke punten voor de eindscore, zoals later zou blijken.

Buiten de dobber werd ook de lucht nauwlettend in de gaten gehouden. De deelnemers op de rechterkant hadden het als eerste in de gaten en gingen ruim een half uur voor einde wedstrijd meteen inpakken. Een flinke onweersbui was in aantocht en de berichten op de telefoons gaven een snel stijgende hoeveelheid hemelwater aan voor het einde van de wedstrijd. Wedstrijdleider Wiel van der Ven gaf uiteindelijk het sein de wedstrijd te stoppen.

Het inpakken gebeurde vrij snel en iedereen kon zijn spullen droog in de auto krijgen, op een paar leefnetten na dan. Wim van de Poll had zijn laptop meegenomen om de laatste gegevens van deze wedstrijd toe te voegen aan de digitale scorelijst. Het programma liet automatisch de drie minst gescoorde wedstrijden vervallen en de eindscore van deze zomeravondcompetitie werd meteen weergegeven.

                                                   
                                                   In de schuilhut wachtten de deelnemers op de prijsuitreiking.

Bij deze competitie worden er geldprijzen uitgereikt voor de eerste vier winnaars. Wiel van der Ven maakte de uitslag bekend: de vierde plaats is voor Marcel de Hoog, de derde voor Wesley Cornelissen en de tweede plaats is voor Peter Heesakkers, die vanavond goed gescoord heeft en een plaats gestegen is ten opzichte van de laatste tussenstand. De eerste prijs is voor Wiel zelf en wordt door Marcel de Hoog aan hem uitgereikt.

We kunnen terugkijken op een geslaagde competitie!

De wedstrijdcommissie.
 

Het totaaloverzicht van deze competitie vind je hier.

De foto's van vanavond staan hier.