Vijfde wedstrijd zomeravondcompetitie

Helft deelnemers zonder vis.

Benieuwd of ze het vanavond wel droog zouden houden, komen 14 deelnemers voor de vijfde wedstrijd van de zomeravondcompetitie bijeen op de Bus. De KNMI had voor de late middag en avond een waarschuwing afgegeven voor het oosten en zuidoosten van ons land vanwege de ontwikkeling van zware onweersbuien.

                                                   
                                                   Er wordt verzameld in en bij de schuilhut voor de loting.

De eerste dreigende luchten gaan aan ons voorbij, er wordt verteld dat het in Boxmeer weer flink tekeer gegaan is. Tijdens de wedstrijd blijft de lucht betrokken en waait het voornamelijk op de rechtse zijde van het deelnemersveld, maar het blijft gelukkig droog.

Wiel van der Ven had samen met Nol Bergmans de stekken uitgezet. Dit keer kwamen er ook vier vissers links van de schuilhut te zitten. Nol had de vorige keer aangegeven liever wat meer vooraan te willen zitten, maar trok een steknummer rechts aan het eind. Hij wilde niet ruilen, dus moest hij opnieuw een flink eind sjouwen met zijn spullen. Sportief als hij is liet hij weten dat het gelukkig een paar meter minder was dan de vorige keer. Na het opbouwen kon er om half zeven gestart worden.

                                                       
                                                       Felix de Man had de linker kopstek geloot en ving gelijk goed vis.

Die linker kopstek staat bekend als een goede stek, hier wordt dan ook vaak gevist. Felix de Man was de gelukkige bij de loting. Hij ging op deze stek vol vertrouwen de wedstrijd in en niet voor niets. De eerste paar voorns verdwenen al snel in zijn leefnet. De bekroning was de vangst van een prachtige zeelt. Het zou voor de andere deelnemers een hele toer worden om dat gewicht te halen.

Ook deze wedstrijd bleef het bij een aantal vissers, zeven om precies te zijn, erg rustig op de stek. Drie deelnemers daarvan zaten op de rechtse lange kant, waar het bovendien ook nog eens een stuk minder aangenaam was aan de waterkant. De wind speelde hen parten en ruim voor einde wedstrijd hielden Tonny van Kuppenveld en Geert Cremers het daar voor gezien: ze zaten te vernikkelen van de kou. De rest aan die kant bleef zitten, maar had wel graag warmere kleding bij zich gehad.

                                                   
                                                   Aan deze kant was het minder prettig om te zitten: het koelde snel af.

Wesley Cornelissen op stek 2 kreeg het voor elkaar de meeste vis te vangen, zestien stuks wel te verstaan, maar werd tweede door het geringe gewicht van de visjes. Felix de Man bleek met 10 vissen en 1611 gram op de weegschaal overtuigend winnaar van deze avond.

Met de wetenschap dat er vijf wedstrijden van de acht meetellen voor de eindscore, zijn er nog mogelijkheden om te stijgen in het klassement voor de vissers die tot nu toe de nul bleven houden. De komende drie wedstrijden kan er nog van alles gebeuren.

De wedstrijdcommissie.
 

De overige foto's staan hier.